середа, 23 грудня 2015 р.

Ознакування цінних об’єктів Станіславівської фортеці XVII – XVIII cт.






25 грудня 2015 року на території колишнього Палацу Потоцьких (вул. Шпитальна 5) відбудеться презентація проекту “Ознакування цінних об’єктів Станіславівської фортеці XVII – XVIII cт.” Проект було виконано громадською організацією ГО Центр Генеза в рамках міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства. Початок о 17.00 год.


Проект виконано за ініціативи громадської організації Центр Генеза в рамках міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства.
Мета проектузбереження памяті про втрачені унікальні  об’єкти міста-фортеці Станіславова (Івано-Франківська), поширення інформації про цінність історичної забудови та втрачених особливо цінних елементів історичного міста (міські брами, фортечні бастіони, громадських та сакральних споруд) шляхом розробки проекту ознакування та його реалізації.
У проекті представлено науково-теоретичну та графічну частини, також макет знака-символа.
До науково-теоретичної частини входить історико-архітектурна довідка розвитку Станіславівської фортеці у XVII – XVIII cт. з аналізом картографічних,  іконографічних, архівних матеріалів.
У графічній частині представлено ряд аналітичних схем та схем-пропозицій ознакування втрачених історичних фортифікацій міста різними методами. Представлено ознакування Станіславівської фортеці XVIIXVIII cт. знаками-символами, ознакування за допомогою світлових ефектів, за допомогою трасування.
У проекті представлено виготовлений пілотний макет візуального знаку-символа для ознакування втраченої Тисменицької брами.
У розробці проекту взяли участь івано-франківські науковці та архітектори: Зоряна Лукомська, Христина Василів, Галина Лукомська, Павло Прокопців, Михайло Шевчук, Володимир Мартинюк.

Немає коментарів:

Дописати коментар